Over mij

Als moeder van drie kinderen (2012, 2014 en 2016) zijn mijn dagen doorgaans gevuld met gezellige en chaotische uren. Vanuit een houding die erkent dat het leven een onophoudelijke reis van leermomenten is, oefen ik elke dag met leven in het moment, te omarmen wat is en met zachte ogen naar mezelf kijken. Wat een grote uitdaging is in het intense gezinsleven;-) Daar zijn dus voor mij veel lessen te vinden! Door te proberen, te luisteren en mezelf te bevragen word ik me steeds meer bewust van mijn patronen en behoeften. De relatie met mijn kinderen, partner en mensen om mij heen, helpen me om hierin te oefenen en nieuwe inzichten te krijgen.

“Door te durven knoeien kan ik groeien.”

Na mijn studie Pedagogiek dacht ik “kom maar op met dat moederschap”. Dat viel behoorlijk tegen toen het zover was. Wat een crisis tijd was dat! Met name de tijd nadat we dankbaar ons tweede kindje in onze armen sloten.

Tijdens deze crisis kwam het boek ‘De taal van huilen’ (Aletha Solter) op mijn pad. Aware parenting gaf me een nieuw paar ogen. Zo voelt het echt. Alsof ik vanaf dat moment anders de wereld in ben gaan kijken en vooral mezelf als moeder en gezinsondersteuner ging bewegen op een manier die goed voelt en helemaal bij me past. Sindsdien ben ik als Aware Parenting instructor aan het werk en geeft me dat veel energie en plezier. Ik hou van mijn werk en doe dit met veel liefde en aandacht.