MAM Retreat

‘Een moment om te ont-moeten met aandacht voor het moederschap.’

Geniet van een inspirerend en ontspannen weekend voor jezelf. Van vrijdagavond tot zondagmiddag hoef je even helemaal niks. Op een prachtige locatie, De Weyst in Handel, deel je met andere mama’s, ga je verdiepen in jouw moederschap en zul je gaan ervaren wat voor jou goed voelt.

MAM sessies – Aware Parenting – Haptonomie – Yoga & Meditatie – Shinrin Yoku – vegetarische maaltijden

Delen over wat het moederschap met jou doet en durven voelen waar het jou raakt. Tijdens de MAM sessies worden er verschillende thema’s vanuit de Aware Parenting filosofie belicht, word je uitgedaagd om spanningsvelden binnen jouw gezinssysteem te onderzoeken en voelen. Met persoonlijke lichaamsgerichte oefeningen vanuit de Haptonomie kun je ontdekken hoe jij moeder bent, wilt zijn en wat je nu nodig hebt om te bewegen in het moederschap zoals jij wilt.

‘Dit is voor elke mama, in welke levensfase je ook zit met je kind. Van baby tot jongvolwassene. Moeder ben en blijf je’.

In deze tijd van snelheid, elk gaatje in je agenda vullen, ouders die hun organisatieskills aanpakken om het zo soepel mogelijk te managen, omgaan met de aantrekkingskracht van schermtijd, suiker en overprikkeling… een uitdaging.

Verbinden met aandacht, spel & lichamelijke nabijheid – opvoeden zonder straffen & belonen – ontspannen & herstellen door het mogen uiten van emoties.

Met Aware Parenting word je bewust van jouw rol in het leven van je kind en hoe jij deze wilt vervullen. Jij bent één van de meest belangrijke en invloedrijke personen in het leven van je kind. Wat een onwijs krachtige en betekenisvolle relatie. Hoe jij met jezelf en je omgeving omgaat is wat je doorgeeft aan je kind. Er is geen gebruiksaanwijzing die je uitlegt hoe het werkt. Hoe je jouw kind kunt opvoeden. Wel kun je jouw moederschap aandacht geven en bewust worden van wat je doet en hoe je dit wilt doen.

Kinderen die opgroeien in een omgeving waar er vanuit deze filosofie met elkaar wordt omgegaan, groeien op tot volwassenen die gezonde relaties aan kunnen gaan, trouw blijven aan waar ze zelf in geloven en respect hebben voor zichzelf en hun omgeving.

‘Children are born aware, they can help us become aware again.’

‘De combinatie van Aware Parenting & Haptonomie werkt echt magisch!’

Haptonomie gaat over gevoelsontwikkeling, je denken en voelen weer in balans brengen. Hierbij geeft je lijf je allemaal signalen aan waar we niet meer altijd gewend zijn naar te luisteren. Deze signalen vertellen jou hoe het met je gaat, hoe jij je voelt in een bepaalde situatie of juist in contact met een bepaald persoon. En zo is dat ook met je kind, jouw kind laat je alles voelen, van puur geluk tot pure frustratie en dit zegt alles over jou en het contact met je kind. Door middel van ervaringsoefeningen word je je bewust van patronen en creeer je nieuwe mogelijkheden van bewegen en voelen voor jezelf.

‘You know the truth by the way it feels.’

Zorg bij deze MAM winter Retreat voor jezelf, krijg helder wat jou niet meer dient, wat je los wilt laten en oefen met het opbouwen van gezonde gewoonten. Dit is het leven en jij kunt er voor kiezen om je hiervan bewust te worden, zodat je steeds meer en meer in jouw authentieke kracht zult gaan staan.

‘Ook andere moeders zijn aan het struggelen, vinden dingen lastig, worden boos en zijn nog steeds de mooiste en liefste moeder van de wereld.’

Voor JOU

Naast dat je even niet zelf hoeft te koken, voor niemand anders hoeft te zorgen, laat je jezelf letterlijk en figuurlijk in een gespreid bedje vallen op een inspirerende plek met fijne mensen, heerlijk eten, rust & activiteit. Je besteed aandacht aan jouw mooie lichaam en geest.

Na dit weekend ga je niet gewoon door met wat je deed, je gaat naar huis met heldere intenties en praktische oefeningen. Met nieuwe energie ga je samen met jouw bijzondere gezin ontdekken wat voor jullie werkt.

Locatie

Deze MAM winter Retreat vindt plaats op een prachtige locatie, De Weyst, het voormalig kapucijnenklooster in de Brabantse natuur. Op deze bijzondere plek in Handel staat de tijd even stil.

Prijs €595,-

 • MAM sessies
 • Aware Parenting
 • Haptonomie
 • Yoga & Meditatie
 • Shinrin Yoku
 • Vegetarische maaltijden
 • Twee overnachtingen (1 persoonskamer)
 • Vrijdag 19.00 uur tot zondag 15.00 uur
 • Max. ruimte voor 10 mama’s

Impressie dagindeling

 • 8.00-9.00 yoga & meditatie
 • 09.00 – 10.00 onbijt
 • 10.30 – 12.30 MAM sessie
 • 13.00 – 14.00 lunch
 • 14.00 – 15.00 Shinrin Yoku (bosbaden)
 • 15.00 – 17.30 eigen tijd / activiteit
 • 18.00 – 19.00 diner
 • 19.30 – 21.30 MAM sessie

Wie zijn wij

Als dankbare moeder van Imma (12), Joas (10) en Levi (7) zijn mijn dagen doorgaans gevuld met gezellige en chaotische uren. Vanuit een houding die erkent dat het leven een onophoudelijke reis van leermomenten is, oefen ik elke dag met leven in het moment, te omarmen wat is en met zachte ogen naar mezelf kijken. Wat een grote uitdaging is in het intense gezinsleven;-) Daar zijn dus voor mij veel lessen te vinden! Door te proberen, te luisteren en mezelf te bevragen word ik me steeds meer bewust van mijn patronen en behoeften. De relatie met mijn kinderen, met mijn lieve man Jesse en mensen om mij heen, helpen me om hierin te oefenen en nieuwe inzichten te krijgen.

“Ik ben omdat wij zijn.”

Janneke Janssen-Corssmit

Moeder van Feije (9) & Dijne (8) vrouw van Jeroen. Werkzaam als Haptotherapeut bij Infabriek Boekel. Een fantastisch beroep omdat het voor mij de basis van het mens-zijn is. Na 15 jaar ervaring als (theater)docent in het vmbo ontstond er een verlangen naar diepgang in de persoonlijke ontwikkeling. Dit heb ik gevonden in Haptonomie. Ik ben geraakt door dit vak, omdat het me uitdaagt de beste versie van mezelf te zijn. Te luisteren naar wie ik werkelijk ben en daar mijn keuzes op te baseren. Te luisteren naar mijn gevoel en daarbij mijn hoofd mee te nemen in keuzes die ik maak. Echt contact aan te gaan met mezelf en de relaties om me heen. Kwetsbaar door het leven te gaan en iedere dag een beetje meer mezelf zijn. Ik vind het heel fijn om dit samen met anderen te doen.

Ik geniet van de natuur, reizen, lekkere koffie, zingen & dansen, tiny wonen, de fijne mensen om me heen, echt contact, de zon en met Jeroen en de meiden op avontuur gaan. 

Wij

Laura Verboom & Janneke Janssen-Corssmit

Ken je dat als je op reis bent of op avontuur, dan kom je iemand tegen in een vrije ontmoeting en voelt direct: ‘ja dit klikt!’ Zo ging dat bij ons en de afgelopen drie jaar is deze ontmoeting uitgegroeid tot een waardevolle, intense vriendschap waarin we delen over ons moederschap, ons laten raken in wat het moederschap met ons doet, herkenning vinden in de uitdagingen die de opvoeding geeft, de leerzame spiegels die onze kinderen zijn, in alles. Dit gun je toch iedere moeder! En zo ontstond MAM met.aandacht.mama.

Jij bent het waard om deze tijd voor jezelf te nemen!

We ont-moeten je graag 22, 23 & 24 september

Liefs,

Laura en Janneke

Aanmelden via jannekehaptonomie.nl