Werkwijze

Professioneel en persoonlijk in een tempo die jij zelf bepaald, leer ik jou en je gezin graag kennen. Elk traject verloopt anders door de invulling per gezin binnen een kader die ik als werkwijze heb neergezet.

Samen onderzoeken is mijn basishouding in het werken met gezinnen. De opvoedingsfilosofie Aware Parenting heb ik eigen mogen maken, maar ik weet niks van jou en je gezin. Zodra ik door een gezin word toegelaten in hun systeem ga ik ‘aan’. Vang ik signalen op, ontstaan er vragen en ideeen die vorm geven aan het begeleidingsproces. Een gezinssysteem is een magisch geheel bestaande uit verschillende individuen. Binnen dit systeem zijn antwoorden te vinden voor de ontwikkeling die je graag wilt maken de wens die je op dit moment hebt. Door je open te stellen, bewust te worden van hoe je letterlijk en figuurlijk beweegt, opmerkzaam te zijn en niet te vergeten, de moed en het vertrouwen te hebben om te durven knoeien, zullen de antwoorden en de groei zich aandienen.

Kennismaking In deze vrijblijvende ontmoeting leren we elkaar kennen en kunnen we samen bekijken of er een klik is. De aansluiting om een traject te starten.

Vragenlijst Na een eerste kennismaking beginnen de eerste vragen bij me binnen te stromen. Hier komt een persoonlijke vragenlijst uit voort die je/jullie voor me mogen invullen.

Voorstel Na jullie antwoorden te hebben ontvangen zal ik een voorstel schrijven waarin ik beschrijf hoe we te werk kunnen gaan. Na eventuele aanpassingen gaan we van start.

Input door spraakberichten en video’s

Gesprek

Evaluatie of afronding