Gezinsondersteuning

“Aware Parenting is een leefstijl.”

Met knoeien & groeien wordt er géén stappenplan uitgestippeld dat je laat zien hoe je zo snel mogelijk bij een gewenst resultaat uitkomt, zoals in deze 5 stappen slaapt je kindje door of met deze methode zal je kind naar jou grens luisteren.

Je onderzoekt WÉL je eigen stappen, zodat je uiteindelijk de stappen gaat zetten die ZÉLF het resultaat zijn van waar jij ten diepste in gelooft. Je ontdekt de onderliggende behoefte van de uitdagende situatie waar je nu mee worstelt.

“Hoe lang individuele gezinsondersteuning duurt?”

Precies zo lang als dat jij nodig hebt. Intensiteit en duur hangt helemaal af van waar jouw behoefte ligt. Daarnaast is het niet van te voren te zeggen, omdat we nog niet weten wat we onderweg tegenkomen.

“Waar de ondersteuning plaatsvindt?”

Op afstand online, via spraakberichten, zo nu en dan live een afspraak bij jou thuis of bij de InFabriek in Boekel.

“Hoe de ondersteuning verloopt?”

Kennismakingsgesprek: we starten altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek (online of live). In dit uur kunnen we elkaar zien, horen en aanvoelen of het past om met elkaar en met de opvoedingsfilosofie Aware Parenting aan de slag te gaan.

Aanmeldingsformulier: jullie ontvangen een online vragenlijst, die mij voorziet van informatie om vervolgens met een praktisch voorstel te komen.

Knoeien: Yes! Je mag gaan aan de slag met iets dat je nu lastig en moeilijk vindt! Op afstand, via spraakberichten, online en via live ontmoetingen ondersteun ik jou en je gezing aan de hand van drie onderstaande thema’s. Deze komen in de ondersteuning terug door concrete en praktische oefeningen.

Zelfzorg – een uitdagende situatie – verbindend samenzijn

Spraakberichten: Het delen van ervaringen en het stellen van vragen verloopt o.a. via spraakberichten. Op deze manier kunnen we elkaar op JOUW EIGEN TIJD ontmoeten. Jij kunt op jouw tijd luisteren naar mijn ingesproken berichten en op jouw tijd delen hoe de oefeningen gaan, hoe het met jou gaat en je vragen stellen.

“Wat gebeurt er eigenlijk? Wat wil ik weten? Wat zie ik, wat voel ik, wat merk ik op? Wat onstaat er als ik een keer iets anders probeer?”

Vieren van de groei: Je zult het merken aan jezelf, je kinderen en relaties. Als je van een eerst onmogelijk lijkende situatie groeit naar verbinding en harmonie in je gezin! Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe deze transformaties ontstaan en vorm krijgen.

Aandacht en aanwezigheid bewuwst en ‘wakker’ voor iets wat normaal leek of waar je aan gewend bent geraakt. Hier begint het mee, inzicht krijgen, iets nieuws proberen en zien wat het in beweging brengt. Dit kan jij doen! Het geeft energie en vertrouwen!

Afronding: Wanneer er wordt afgerond kan niet worden gezegd vanaf het moment dat we starten. Jij bepaald wanneer je afrond of wanneer je even een tijd geen ondersteuning nodig hebt en mogelijk op een later moment weer contact met me opneemt. Dit is hoe het vaak gaat. Gezinnen worden ondersteunt, gaan zelf aan de slag als het lekker loopt en weten me te vinden als er vragen zijn en ze graag willen dat ik even meekijk naar een bepaalde situatie.

“The meaning of life, is life itself. The reward of love, is love itself. The joy of the journey is not in the destination, but in the journey itself.”