Aware Parenting

“Elk kind wil niks liever dan zich verbonden voelen, meedoen en van het besef doordrongen zijn dat het een waardevolle bijdrage heeft in het gezin (in deze wereld). Eigenlijk kun je wel zeggen dat dit natuurlijke behoeften zijn van elk mens.”

Het ouderschap willen we vaak perfect uitvoeren. We weten wel dat dit niet kan, maar toch streven we er wel naar en voelt het zo dat je dit perfect wilt doen.

Door onze kinderen kunnen we juist inzicht krijgen in dat wat we nog mogen leren. Zij geven ons hier elke dag uitnodigingen voor.

Aletha Solter, Ph.D., is een ontwikkelingspsychologe en de oprichtster van het Aware Parenting Institute. Haar boeken zijn in veel landen vertaald. Ze wordt internationaal erkend als een deskundige op het gebied van hechting, trauma en opvoeden zonder straffen en belonen.

Gebaseerd op de meest recente onderzoeken en inzichten op het gebied van de ontwikkeling van kinderen, stelt ze vragen bij vele traditionele aannames over opvoeding en stelt ze een nieuwe benadering voor die een diepgaande verschuiving kan brengen in de relatie tussen een ouder en kind.

‘Kinderen groeien op tot volwassenen, die in verbinding zijn met zichzelf, doen waar ze in geloven, gezonde relaties kunnen onderhouden, respectvol met zichzelf en hun omgeving omgaan, cooperatief, zelfstandig & geweldloos zijn.’

Aletha Solter heeft zes boeken geschreven, waarvan er drie naar het Nederlands zijn vertaald.

Tears and tantrums (1998) (Nederlands vertaald: De taal van huilen (2000)

The aware baby (2001) (Nederlands vertaald: Baby’s weten wat ze willen (2009)

Raising drug free kids (2006)

Attachment Play (2013)

Cooperative and connected (2018) (Nederlands vertaald: Het ongedwongen kind (2004)

Healing your traumatized child (2022)

(https://awareparenting.nl/).